Η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση και οι επιπτώσεις στην φωνή

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,  στις 12/4/2014, στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η εκδήλωση  «Η ΛΑΡΥΓΓΟ-ΦΑΡΥΓΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ». Η εκδήλωση που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της Εβδομάδας προβολής των διαταραχών της  φωνής και της κατάποσης, με το κεντρικό μήνυμα «ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ» εστιάστηκε στις  επιπτώσεις  της λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης ,στην φωνή.

Η  εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου και επίσης  με τη στήριξη του προγράμματος Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό. Ο ωτορινολαρυγγολόγος  Δρ. Γεράσιμος Κυριακίδης  και οι λογοπαθολόγοι, Δρ. Νίκη Μυλωνά και η  Δρ. Άντρη Ζένιου, μίλησαν επί θεμάτων που σχετίζονται με τη διάγνωση,  τα συμπτώματα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των φωνητικών διαταραχών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο έντιμος Υπουργός Υγείας , Δρ. Φίλιππος Πατσαλής καθώς και ο Πρύτανης του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Ανδρέας  Ορφανίδης.

Επίσης,  πρίν από την έναρξη του κυρίως προγράμματος  της επιστημονικής εκδήλωσης , η Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου,  τίμησε τους γηραιότερους συναδέλφους μας , Ωτορινολαρυγγολόγους  που συμπλήρωσαν πέραν των 40 χρόνων προσφοράς στα ιατρικά δρώμενα της πατρίδας μας , τους : Δρ ¨Αντη Γεωργιάδη, Δρ. Ανδρέα Κυριακίδη , Δρ. Αντώνη Πιερή και τον Δρ. Παναγιώτη Παμπορίδη . Τους επιδώθηκε από τον Πρόεδρο της Ωτορινιλαρυγγολογικής Εταιρείας Αθηνών, Δρ. Νίκο Μαρουδιά ,  τιμητικό δίπλωμα και επίσης   τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά τους στα Ιατρικά δρώμενα αλλά και το τόπο μας, γενικότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΝΗΣ 2014